Uleiul esențial de mentă🍃

🍃 Menta este una dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute, fiind foarte apreciată în Grecia Antică şi în Roma.
🍃 Se consideră că mirosul de mentă măreşte tonusul, îmbunătăţeşte activitatea cerebrală, de aceea, în trecut copiii se bucurau de popularitatea coroniţelor de mentă.
🍃 Proprietățile sale răcoritoare îi conferă calitatea de anestezic local în cazul migrenelor, durerilor musculare și afecțiunilor stomatologice. 

🍃 Ajută la eliminarea spasmelor, îmbunătățește digestia și înlătură senzația degreață și de greu în stomac după mesele copioase. 
🍃 Mirosul de mentă crește apetitul de aceea este indicat a fi băută o limonadă cu mentă cu o jumătate de oră înainte de masă.
🍃 Uleiul de mentă calmează nervozitatea și restabileşte tonusul, deoarece are acţiune spasmolitică asupra vaselor creierului.

🍃 Este eficientă în cazul ameţelilor, calmează durerea de cap, îmbunătăţeşte circulaţia. 
🍃 Previne apariţia paradontozei, a stomatitei și a cariilor.
🍃 1 – 2 picături de ulei esențial de mentă adăugate în şamponul sau balsamul tău, vor îndepărta mătreața, vor revigora scalpul şi îţi vor trezi simţurile.

🍃 Cu toate că menta este des folosită prin spa-uri, un lucru pe care puţină lume îl ştie, este că, uleiul de mentă folosit în exces de către bărbaţi, poate duce la impotenţă, de aceea îţi recomand să fii atent la perioada de timp în care îl folosești şi la indicaţiile aromoterapeutului tău.
🍃 Folosește combinațiile de mai jos într-un aromodifuzor și ele te vor ajuta să obţii diferite efecte benefice:

  • 2 picături Ulei Mentă + 4 picături Ulei Lămaie – oricând vrei sa stimulezi memoria ta sau a copilului tău şi-ți dorești să înveți cu ușutință;
  • 4 picături Ulei Mentă + 3 picaturi Ulei Eucalipt – când vrei sa-ți desfunzi sinusurile și să respiri bine;
  • 3 picături Ulei Menta + 5 picături Ulei Rozmarin – atunci când vrei să te trezești cu ușurință și-ti dorești să ai o minte limpede.

Alte articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *