🍃Neroli este uleiul extras din petalele florilor de portocal.

Uleiul esențial de Neroli este un ulei liniștitor, cu efect puternic. Este un remediu foarte eficient împotriva fricii, șocului și depresiei. Acest ulei minune este indicat pentru persoanele ce acuză oboseală mentală, tensiuni psihice și stres. Neroli redă încrederea, curajul și forța.  Întărește încrederea în noi înșine și ne ajută să găsim puterea divină ce se află chiar în noi.  

Neroli este și un afrodiziac, te învață să îți iubești corpul. Deschide chakrele, le curăță și furnizează energie vitală întregului organism. Ne permite să ne regăsim în momentele de anxietate și susține respirația la nivelul abdomenului.

Ne întărește în situațiile în care nu vedem modul de a ieși de acolo. Ne înalță la un plan de conștientizare a purității inimii ce ne reînvie frumusețea, puritatea și ne duce cu gândul la iubirea ideală, iubirea pură, iubirea adolescentină.  Neroli relaxează în cazul tensiunilor și epuizării psihice (de ex. în cele de cuplu). Acesta restabilește legătura cu pământul și poate dizolva tensiunile mai vechi, ajutându-te să te împaci cu trecutul. 

Este foarte util copiilor care nu au fost iubiți de părinți, care duc lipsă de această referință.  Ajută adolescenții să discearnă între ceea ce este adevărat și fals în iubire. Util fetelor care au suferit din dragoste și spun adesea: ajunge, gata, nu mai vreau să știu de barbați. Folositor celor care în viața de cuplu se comportă ca și când ar fi singuri.  

Persoanele care au devenit fragile după o lungă criză emoțională pot să-și construiască un scut, o protecție, folosind uleiului de neroli. 

Este ideal în procesul trecerii către o etapă superioară.

🍃Are un uimitor efect asuprea pielii:

  • Întinerește și învioreazâ pielea uscată și obosită;
  • Netezind ridurile;
  • Micșorează porii dilatați;
  • Înlătură inflamațiile;
  • Îdepărtează iritațiile pielii;
  • Înlătură desenele capilare mici și cuperoza; 
  • Contribuie la regenerarea celulară și sănătatea pielii;
  • Remediu eficient împotriva vergeturilor și a crăpăturilor de pe piele. 
 

Proprietățile sale răcoritoare îi conferă calități de anestezic local în cazul migrenelor, a durerilor musculare și a afecțiunilor stomatologice.

Este recomandat pentru stările de amețeală, de greață.

Este unul din uleiurile ce poate fi folosit în diluție încă din primele zile de viață, având efect antiviral asemănator cu uleiul de cimbru (acesta poate fi folosit de copii doar după vârsta de 6 ani, sau la recomandarea aromoterapeutului.

Lasă un răspuns